Lanthotell: En Oas i Smålands Skogar

31 juli 2024 Veronica Urena

editorial

I en förtrollad del av Smålands dolda grönska, där landsvägarnas kurvor möter grusets poesi, reser sig den charmiga tillflyktsorten Smålandstorpet. Ett personligt och unikt lanthotell som bjuder på vila och återhämtning i sagolika omgivningar. Drivet av det passionerade paret Maria och Johan Haggård, har Smålandstorpet blivit synonymt med den stillsamheten och avkoppling, som ofta bara kan återfinnas långt borta från stadens brus och oro.

En Exklusiv Erfarenhet i Småskalighetens Tecken

Smålandstorpet utmärker sig för sin gemytliga skala transporterande besök till en tid där gästfrihet och personlig prägel regerade. Med enbart åtta bäddar fördelade över fyra gästhus kring den välskötta gårdsplanen, garanteras besökaren en unik upplevelse där det egna utrymmet och lugnet ges första prioritet. Detta är ett hotell för den som söker ett retreat från det dagliga livet, oavsett om det är för affärsändamål, en ensam retreat, eller en charmig helgvistelse med en nära partner.

En respektfull vuxen-publik uppskattas här, med en åldersgräns på 15 år, vilket eftersträvar en stillsam detaljrikedom och mognad vilande över platsen. Här står både tradition och miljömedvetenhet i centrum allt från Hilding-sängar till lokalt producerad energi via solceller, symboliserar dess åtagande till lokal förankring och grön ideologi.

Rummen där Historia och Komfort Möts

Varje boendealternativ på Smålandstorpet – Gamla Torpet, Gamla Garaget, Ladugården och Hemligheten – bär på en unik charm och karaktär, kärleksfullt inrett med noggrant utvalda fynd och familjearv. Det är upp till varje besökare att bestämma om det sköna livet ska fortsätta i form av en filmkväll via det snabba Wi-Fi-nätet, eller om man ska njuta av smakfullt återbruk och inredning. I varje säng väntar något så nödvändigt som härliga Hilding-sängar och mjuka sängkläder från Värnamo, allt i värdparets strävan att främja en god natts sömn.

För den intresserade erbjuder alla hus, utom Hemligheten som har ett mer serviceinriktat upplägg, möjligheten att utforska kulinariska äventyr i de välutrustade köken. Med ett miljötänk i varje beslut kan gästerna också vara säkra på att den lugna nattvilan lämnar ett avsevärt lågt ekologiskt fotavtryck.

lanthotell

Från Entreprenörskap till Hållbarhetsvisionärer

Att märkas av hållbarhet är grundstenen i Smålandstorpets både förflutna och framtid. Vid genomgången av en kärleksfull men noggrann renovering, fick hotellets byggnader se sina golv och sängar Svanen-märkas, samtidigt som man bytte till miljövänligt och tensidbefriat tvättmedel för lakanen som bjuds till varje ny nattgäst. Solceller spelar en stolt roll på gården när de samlar värdefull energi till vistelsens olika behov, likväl som elbilsladdaren vid gethagen för den miljömedvetne resenären.

Bland kullarna och de djupa skogarna utlovar Smålandstorpet ett panorama av skönhet och grönska där besökaren kan utforska naturen i dess renaste form. En stund vid sjön, där bastun intill den pittoreska stranden och dess badbrygga erbjuder både svettiga stunder och stärkande dopp, skapar en harmoni mellan kropp, själ och natur som följer årstidernas gång.

När frukosten dukas fram, med hembakat bröd, nötig müsli och aromatiskt kaffe, och när kvällens måltider serveras efter förbeställning, ligger ansvaret för själavård och avkoppling på varje individ. Med Smålandstorpets sällsynta kombination av värme och närhet, får gästen nyckeln till en plats där enkelhet och lyx balanseras med medveten närvaro.

Till sist, när smakerna har stillat hungern och fåglarna sjunger sina kvällssånger, slår hjärtat i takt med det lugna tempot som naturen erbjuder. Den som söker ett litet men kraftfullt lanthotell, där kollektiv komfort möter personlig trygghet i en rofylld oas, kommer att finna sin tillflykt på Smålandstorpet.

Fler nyheter